7 Şubat 2009

KARLSRUHER SC - HAMBURGER SV Maç öncesi değerlendirme


TSİ 16:30'da Wildparkstadion'da başlayacak karşılaşmayı Herne bölge hakemlerinden tecrübeli Thorsten Kinhöfer yönetecek. Karşılaşma saatinde 3-4 derece civarında kapalı ve yağışlı bir hava bekleniyor.
Bundesliga 1'de 19. hafta, puan tablosunda yine alt ve üst sıraları ilgilendiren takımları karşı karşıya getiriyor. İki ekip en son 2008 Ağustos ayında karşı karşıya gelmiş ve karşılaşmayı ev sahibi ekip Hamburg 2-1 kazanmış.
Bu maçta ev sahibi ekip Karlsruher lig tablosunda 16. sırada ve kritik bir durumda. Şiddetle puana ihtiyacı var. Karlsruher ligde tutunabilmesi kendi evinde oynadığı maçlara bağlı. Zaten 18 maçta 4 galibiyet alabilmiş ve bunların 3'ünü evinde yaptığı müsabakalarda kazanmış. Attığı 15 golle ligde E.Cottbus'un ardından en az gol atan 2. takım. Bir başka istatistikse yediği 35 golle M'Gladbach'ın ardından en fazla gol yiyen 2. takım. Karlsruher'de bu maçta Franz ve Karnell'den başka eksik ve cezalı futbolcu bulunmuyor. Son derece mütevazi kadroya sahipler. Gol yollarında sıkıntı çeken Karlsruhe'nin bugün forvet hattında sahaya çıkacak Mahir Sağlık, devre arasında Wolfsburg'tan kiralandı. Takımın en golcü oyuncusu Sebastian Freis(5gol) bu maçta yedek soyunacak.
Konuk takım Hamburg 19. haftaya 3 sırada girdi. Liderle arasında 2 puan fark bulunuyor. Oynadığı 18 maçın 11'ini kazanarak bu sezon istekli ve istikrarlı bir futbol ortaya koyuyor. Rakiplerinin aksine daha mütevazi bir kadroya sahip fakat burada tecrübeli ve başarılı teknik adam Martin Jol faktörünü unutmamak lazım. Takım oldukça formda görünüyor. En azından kazanmayı düşünen bir takım yaratmış Jol. Genelde iç sahasında başarılı sonuçlar alıyor Hamburg. Bunun en yakın örneği geçen hafta B. Münih'i mağlup etmeleriydi. Takımın en golcü oyuncusu Hırvat Mladen Petric bugün takımının en büyük kozu olmaya aday. Olic'in yokluğu ise büyük bir dezavantaj konuk takım için. Olic'in yanı sıra Reinhardt, Atouba ve Choupo-Moting'de sakatlıkları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecek.
YORUMUM :
Bu hafta alt üst sıraları yakından ilgilendiren maç sayısı oldukça fazla. Karls-Hamburg maçı da onlardan biri. Ev sahibi ekibin ne olursa olsun kaybetmeye tahammülü yok çünkü sadece evinde başarılı olabilmiş bir takım. Hamburg'un deplasman karnesi son derece kötü. Sonuçta iki takımda kaybetmeyi düşünmüyor ama kazanmayı daha çok arzulayan taraf kesinlikle Hamburg olacaktır. Karlsruhe'nin kadrosuna baktığımızda daha çok beraberliği düşünen ve kontrayla gol arayacağını gösteren bir kurgusu var. Devre arasında Wolfsburg'dan alınan Mahir Sağlık bakalım takımına neler verebilecek bu kontraya dayalı futbolla. Olic'in olmamasını bir handikap olarak görmeme rağmen zaten sezon sonunda takımdan ayrılacak olması psikolojik olarak Hamburg için bir eksik olmamalı bence. Peru'lu forvet Guerrero'dan daha iyi bir performans bekliyorum Olic'in yokluğunda. Sonuç olarak Karlsruhe seyirci avantajını arkasına alacak olmasına rağmen ıslak zeminde defans hataları yapacak ve Hamburg bu hataları affetmeyecek gibi geliyor bana. Açıkcası Karlsruhe'den bu maçta beklenenen patlamayı yapmasını beklemiyorum. Sanıldığının aksine Hamburg'un kolay galibiyet alacağını düşünüyorum.. Alt/Üst olayına da bu maçta girmiyor direk side oynamayı bu tercih ediyorum. Bu tercih doğrultusunda bu haftayı üst sıralarda karlı kapatacak takım olarak gördüğüm Hamburg'tan yana kullanıyorum. Oran gayet iyi.

TAHMİNİM:
HAMBURG KAZANIR G 9/10 - Oran 1,95

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder