7 Şubat 2009

DEV KAPIŞMA: SCHALKE 04 - WERDER BREMEN


Türkiye saati ile 16:30'da başlayacak mücadeleyi Mainz bölge hakemlerinden Dr. Jochen Drees yönetecek. Maç saatinde hava sıcaklığı 4 ile 5 derece olacak, yağmur beklenmiyor. (kaynak wetter.de)
Bundesliga I'de 19 haftanın en önemli karşılaşması olarak görülen karşılaşmada Almanya'nın iki dev ekibi Schalke ve Werder Bremen karşı karşıya geliyor. İki ekip son olarak 23 ağustos 2008 tarihinde karşılaşmışlar ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmış.
Ev sahibi ekip Schalke geçtiğimiz hafta Hannover deplasmanından şok bir yenilgiyle evine dönmüştü. Devre arasında oynadığı karşılaşmalarda da pek keyif vermeyen Schalke bu karşılaşmayı dönüm maçı olarak görüyor. Hedeften oldukça uzaklaşmış görünen ev sahibi ekip haftayı 3 puanla kapatmanın planlarını hafta içi Fred Rutten yönetiminde kazanmaya yönelik yaptığı taktik antrenmanlarıyla galibiyeti ne kadar arzuladığını gösterdi. Ligde ve avrupa kupalarında aldığı istikrarsız sonuçlar neticesinde zaten Rutten'in koltuğu iyice sallantıda. Schalke taraftarının Rutten'in arkasında olduğunu söylemek mümkün değil. Rutten son kozlarını oynuyor şahsi kanaatimce. Schalke'nin tek eksiği Grossmüller. Onun haricinde cezalı ve sakat futbolcusu bulunmuyor.
Lig'de 10. sırada bulunan Werder Bremen'de istikrarsızlık ve formsuzluk göze çarpıyor. Çok gol atıp(40) çok gol yiyen(30) Bremen'in kadro derinliğine baktığımızda 18 maçta sadece 7 galibiyet alabilmesi bu istikrarsızlığı ve formsuzluğu gözler önüne seriyor. Takımın en golcü futbolcusu Pizzaro'nun bu maçta cezası yüzünden oynayamayacak olması büyük handikap. Pizzaro'nun yanı sıra orta sahanın maestrosu Diego da cezası Vander, Hunt ve Prödl sakatlıkları nedeniyle bu maçta görev alamayacak diğer isimler.
Maç Yorumum:
Schalke 04 teknik direktörü Rutten'in son şansı olarak nitelendiriyorum bu karşılaşmayı. Ev sahibi ekibin arkasında inanılmaz bir seyirci desteği olacak. Diğer tarafta Werder en önemli silahlarının cezalı olması ibreyi ev sahibi ekip lehine çeviriyor. Haftaiçi alman milli takımını seçen Mesut'un bu maçtaki performansının üst düzey olmasını da bekliyorum yanında Frings'le ortasahayı iyi koordine edeceklerdir. Werder'in defasında Naldo'nun tekrar geri dönmesi de defans kurgusu açısından faydalı olacaktır. Sonuçta Werder kazanamasa bile kaybetmeyi istemeyecek güce dayalı dirençli futbolu tercih edecektir. Yenilginin iki taraf içinde ağır olacağı aşikar. Geçen hafta kısır geçen Bundesliga'nın bu sefer gollü müsabakalara sahne olacağını düşünüyor. Gollü geçmesi beklenen karşılaşmaların başında şüphesiz ki bu maç geliyor. Zaten bu maça bahis yapacakların genel kanısı sanırım maçın over ve 1 olacağı yönünde, oranlar güzel risk düşük.
GÜVEN SIRASINA GÖRE TAHMİNLERİM
2,5 GOL ÜSTÜ => G 9/10
SCHALKE KAZANIR => G 8/10
-BOL ŞANSLAR-

1 yorum:

  1. Werder Bremen Galatasaray ile yaptığı hazırlık maçındaki kötü futbolu bu maça da yansıtırsa işi gerçekten bu eksiklerle çok zor.

    YanıtlaSil