10 Şubat 2009

Arkandayız Mr. Dereli.!



Bu hafta hakem kararları açısından en çok tartışılan maçlardan birisine daha sahne oldu.
Selçuk Dereli, verdiği ve vermediği kartlar, veremediği(!) penaltılar ile maçın sonucuna direk etki etti.
Lincoln'ün ilk görmüş olduğu sarı kartta hakemin kararı tartışmaya açık şahsi kanaatimce. Evet, Lincoln kendisini yere bırakmış ama üzerine kontrolsüz bir biçimde gelen Eren'in suçu olmadığını ve Lincoln'ün koşu alanına süratle gelip ayağını sokup sokmadığını net olarak görebilmek mümkün.
İkinci sarı kartta ise bir FIFA hakemine yakışmayacak olan hatalı bir hakem yorumu vardı. Topu hemen oyuna sokmak isteyen Kayserisporlu oyuncunun vuruşunda, iki metre ileride bulunan Lincoln ayağını uzatarak topa müdahale etti. Ancak hakemlik yaşamı boyunca bazı maçlarda garip kararlara imza atmış olan Selçuk Dereli çok hatalı bir karar ile Lincoln'ü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan attı ve hem oyundan koptu hemde oyun koptu.
Daha sonra önce Baros'un düşürülmesine daha sonra Kayserispor'un iki tane penaltısını es geçilmesine göz yuman hakem, Emre Aşık'ın bilerek eli ile topa dokunduğu pozisyonda da Emre'ye ikinci sarı kartını gösteremedi!
Bu maç hakemlik adına üzüntü verici yönetimlerinden birisiydi!

Ardından Galatasaray Spor Kulübü resmi sitesinden "Galatasaray Türkiye'dir" şeklinde MHK ve Futbol Federasyonunu eleştiren bir yazı yayınladı. Tabi ilgili kurumlardan cevap gecikmedi. "ARKANDAYIZ"
Garip olan şu ki;
Selçuk Dereli, taraflı tarafsız bir çok futbol yorumcusu, yönetici ve taraftar tarafından istenmeyen adam. Sanırım arkasında sadece MHK ve TFF var. Başka da seven yok.. Ha birde son günlerdeki gündem popülaritesi yüzünden prim yapmaya çalışanları da dahil etmek lazım.. O kendini biliyor ne de olsa.. Herkes kendi işine baksa hiç fena olmaz öyle değil mi sayın Sağlam.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder