5 Şubat 2009

FUTBOL ASLA SADECE FUTBOL DEĞİLDİR.

Orjinal ismi "Football Against the Enemy" olan kitap 1994 yılında İngiltere'de yayımlanmış ve büyük bir ilgi görmüş 1996 yılında Türkçe'ye çevrilmiştir.

Kitabın yazarı; 1969 Uganda doğumlu Simon Kuper'dir. Dünyanın en önemli futbol yazarlarından birisi olarak kabul edilen Kuper aynı zamanda İngiliz vatandaşı. Futbolculuk geçmişi de bulunuyor. Futbolculuğu zamanında çeşitli dergi ve gazetelerde futbolla ilgi makaleler yazmış ve ardından bu kitabı yazma kararı almış. Bu kitap için 1992'den 1994'e kadar dünyayı dolaşıp ilginç ve renkli futbolla ilgili ünlü yazar/yönetici/hakem/futbolcu gruplarıyla ropörtajlar yaparak futbolun farklı renklerini ve bilinmeyenlerini yakalamaya çalışmış ve bunda başarılı olmuştur. Bir dönem Türkiye'ye gelip Ntv'de Murat Kosava, Ayhan Bermek ve Can Bartu'nun konuğu olmuş ve bir program yapmış.

'Football Against the Enemy' dünyada büyük yankı uyandıran ve ciddi satış rakamları elde eden bir kitap. İçerik olarak futbolun 90 dakikalık bir saha mücadelesinden çok daha öte bir olay olduğunu gözler önüne sermiş Kuper. Futbola belki de şu ana kadar bildigimiz tüm klişeleşmiş bilgilerin dışında farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak başyapıt olarak görüyor ve en kısa zamanda okumanızı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder