22 Şubat 2009

Disiplin"siz"lik..!

Galatasaray 2008/2009 sezonunu açıyor Lincoln hala ülkesinde. 2 ay sonra "yetersizlik" sebebiyle Skibbe'nin yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp takımdan uzaklaştırılıyor.
Galatasaray deplasmanda Sivasspor'a 2-0 mağlup oluyor sahanın rezilliğini gören futbolcular başta Milan Baros olmak üzere burun kıvırarak burada futbol oynanmaz diyerek isyan ediyor. Denizlispor deplasmanında takım kaptanı Ayhan Akman bana göre kasti bir kırmızı kart görerek hafta içi oynanacak Sivasspor maçında takımını yalnız bırakıyor. Galatasaray, Fortis Türkiye Kupasında 1-1'in rövanşına Sivas'a gidiyor sadece 15 kişilik kadroyla. Sakatlıklarını bahane eden Lincoln ve Baros'un yanı sıra Ayhan'da bir hafta önceki gördüğü kasıtlı kırmızı kart sebebiyle Sivas'a gitmiyorlar. Tüm bunlar olurken her maçta cansiperane oynayan Servet Çetin'de sakatlığını bahane ederek Sivasspor maçına çıkmaması disipsinsizliğin hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor. Burada Servet'i asla suçlamıyorum hatta haksızlığa bir isyan olarak nitelendiriyorum. Arda'nın da Lincoln'ün kaptan yapılmasına bozulduğu ve istenilen performansı göstermemesi de gözle görülebilen diğer disiplinsizlik örneklerinden. Yine bunların yanı sıra Ümit Karan'ın Milan Baros'la anlaşamaması buna karşılık Lincoln ve Baros'un aralarına Kewell'ı alarak bir ittifak kurmaya çalışmaları antremanlarda bile gözlense görebilecek diğer gerçekler. Böylesine disipsinsizlik örnekleri içerisinde "siz" "biz" çatışmalarını engelleyeme vizyonu yetmeyen ve günah keçisi olarak ilan edilen Michael Skibbe'nin şimdi gönderilmesi söz konusu.
Skibbe artık savunulamayacak derece de kredisini tamamlamıştır. İstifası Bordeaux maçından önce veya sonra da olsa artık kaçınılmayacak bir gerçek haline gelmiştir. Bu durumun neyi değiştireceği yeni gelecek teknik patronun otoritesine bağlıdır. Emin olun Skibbe'nin en büyük suçu futbolcularına "güvenmektir". Elbette diğer suçları da takımını tam olarak motive edemeyişindendir. Bu motivasyon eksikliği, takıma maçın gidişatına göre müdahale edememe gibi negatif özellikleri de eklenince içerden de istenmeyen adam ilan edilen Skibbe'nin en kısa zamanda ülkesine gönderilme senaryolarını da birkaç gün içerisinde yazılıp çizilmeye başlanacaktır.. Alman ekolünden bir türlü vazgeçemeyen Başkan Adnan Polat'ın taktikler Kalli'den olmak üzere Cevat Yerli'yi takımın başına getirmesi muhtemel bir beklentim. Ha Cevat Hoca bu teklifi kabul eder mi? Eee emir büyük yerden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder