6 Şubat 2009

Bundesliga I Açılış maçı A. Bielefeld vs Hertha Berlin



Muhtemel 11'ler (Resmin üzerine tıklatıp detaylı kadroyu görebilirsiniz)

Almanya Bundesliga 1'de 19 hafta A. Bielefeld vs Hertha Berlin karşılaşmasıyla açılıyor. Tsi 21:30'da başlayacak maçın hakemi Michael Weiner.

Geçen hafta deplasmanda büyük bir sükse yaparak Werder Bremen'i 2-1 mağlup eden ev sahibi takım, bu hafta da son 3-4(hazırlım maçları da dahil) maçtır aldığı istikrarlı sonuçlara devam etmek istiyor. Alt lige düşecek en önemli adayken böyle bir çıkış yapması ibreleri bir anda tersine çevirdi. Puan tablosunda kritik durumda bulunan Arminia bu maçta alacağı puan ve puanlarla geçen hafta Werder'i deplasmanda mağlup etmenin vermiş olduğu güveni perçinleme ve ilerisi için düşme potasından uzaklaşabilmesi açısından son derece önemli maç. Yalnız 18 hafta sonunda sadece 3 galibiyeti bulunması ve 17 gol atıp 28 gol yemiş olması hala bir şeylerin düzelmiş olduğuna işaret değil ev sahibi takım adına. Bu maçta 4-4-2 sisteminde oynayacak. En önemli futbolcuları ise Forvetleri Zambia'lı Chris Katongo ve sol açık Romen Vlad Munteanu. Bu maça hemen hemen tam kadro çıkacak Bielefeld'te Lamey ve Kampantais sakatlığı sebebiyle oynayamayacak.

Bundesliga I'de lider Hoffenheim'in ardından 2 puan eksikle ligin 2. sırasında bulunan Hertha'da ise hedef şampiyonluk ya da en azından Şampiyonlar Ligi. Geçen hafta Frankfurt'u kendi evlerinde Marko Pantelic'in 2 golüyle 2-1 mağlup eden Hertha'da Pantelic'in sakatlık sebebiyle bu maçta oynayamayacak olması büyük bir handikap. Sakat Pantelic'in yanısıra Kacar, Chahed, Dardai, Fiedler, Piszczek, Lustenberger ve Hartmann'ında takımdaki yerlerini bu maçta alamayacaklar.
Ligin üst ve alt sıralarını fazlasıyla ilgilendiren bu maçta özellikle üst sıralardaki yerini korumak adına galip gelmeyi hedefleyen Hertha'nın atak oynayabileceği kanısındayım. Buna karşılık olarak sezonun en formda dönemini yaşayan Bielefeld'in de bu atak futbola karşılık verebileceği ve maçın over bitecegini düşünüyorum. Her ne kadar ev sahibi ekip 18 maçta 17 gol atabilmişse de hatta buna binayen Hertha'da en büyük silahı Pantelic'ten yoksun olsa da maçın over bitmesi benim en büyük tercihim olacak. Genelde yapmadığım bir şey olsa da skor tahminim maçın 2-2 bitebileceği yönünde. Side bahsi olarak maçın berabere biteceğini bozarsa da beraberliği geniş ve kaliteli kadroya sahip Hertha'nın bozabilecegini düşünüyorum.
Tercihlerim Sırasıyla :

OVER 2.5 G 9/10
Hertha Yenilmez G 8/10

DRAW G 7/10

Bol Şanslar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder