11 Mart 2009

Moin Galatasaray..!

Abendblatt, Hamburg'un gözde gazetelerinden. Perşembe günü Hamburg ve Galatasaray'ı karşı karşıya getiren bu maçı manşetlerden veriyorlar. Gazete yazarı Christian Pletz'in hem Türkçe hem almanca yazdığı makaleyi noktası virgülüne dokunmadan veriyorum:

Hamburgdaki UEFA Kupa maci günlerce büyük ilgi ile herkesin dilinde.
Türkler farkli yollardan biletlere ulasmaya calisiyorlar, Hamburg taraftarlari Nordbank stadyumunda kendilerinden daha fazla Cimbom taraftarlari olabilmesinden dolayi endiseleniyorlar. Iki taraf da ceyrek finale gitme hayalindeler.
Kesinlikle: HSV ile Galatasaray arasinda persembe günü oynanacak dev maci haftanin en heyecanli maci olacak. Hamburgda yaklasik 60.000 Türk yasiyor ve yanilmiyorsak aralarinda da en az 20.000 Galatasaray taraftari var.
Tuhaf olan: Hamburg’da yasayan Galatasaraylilarin cogu ayni zamanda HSV taraftarlari. Bu yüzden persembe günü maci gayet sakin sekilde seyredebilecekler – hangi takim kazanirsa kazansin, bu hayranlar yüzde yüz kazancaklar. Cok avantajlilar. Tuttuklari takimin oyunculari ise yavas yavas kaybetmeye hazirlansinlar...
Kimse yanlis anlamasin: Küstahlikla veya megalomani ile alakamiz yok. Gercekten. Bu cok gercekci bir görüs. HSV Girondins Bordeaux gibi takimlardan daha olgun. Son saniyede deplesmanda sansini aldirmaz HSV. Teknik direktörü Martin Jol Berlin’in antrenörü Lucien Favre’den daha tedbirli ve kurnaz. Cimbom ile düellosunda Hertha BSC taktik eksikliginden dolayi kaybetti. Jol Istanbul’da degisik manevralar düsünür, karsi tarafin zayifliklarini arastirir ve oyuncularina degisik yollar gösterir. Ayrica Galatasaray sansini Bordeaux macinda harcadi, bitirdi.
Partinin sonucu ne olursa olsun – Hamburg’dan sizlere simdiden kocaman tesekkürler gönderiyoruz! Alman ve Türk takimlarin maclari her zaman heyecanli olur. Bu günlerin atmosferi olagan üstü olur, cekingen insanlar dört yaprakli gül gibi acar.
Hepimiz sakin, huzurlu olursak, hersey tamam olacak.
Ve Hamburglular icin Galatasaray taraftarlari ile 90 dakika birlikte olmaktan ve harika bir futbol söleni kutlamaktan daha güzel bir sey yok.
Görüsmek üzere...

Christian Pletz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder