12 Mart 2009

Bir Almanya klasiği..!


Tribünlerin yarısı belki daha fazlası Sarı - Kırmızı. (Sallıyorum nasıl olsa net bir sayı verilemeyecek.. Çünkü; medeniyet var, hoşgörü var bir arada oturabiliyor iki taraftar)
Bir tarafta Bundesliga 5.si Hamburger diğer tarafta Türkiye Süper Lig 5.si Galatasaray..
32. dakikada Ayhan’ın direğe çarpıp içeri giren golü.
Sahada gezinen bir Shabani.
Gayet iyi mücadele eden bir Galatasaray. Açıkçası ilk yarı takdir haklarını bizden kullanan bir hakem..
Rüya gibi bir ilk yarı.
İlk yarı bitiminde soyunma odasına hızla gidişinden belliydi Martin Jol’ün. Fırçalayacaktı birkaç topçuyu.
Süratli başladı Hamburg ikinci yarıya. 49. da erken golü de buldular.
İlk yarı sizdenim ikinci yarı onlardan diyen bir hakeme dönüverdi Viktor Kassai.
Gecikmedi icraatları. Gole giden futbolcu kararı ağırdı çünkü. Emre operasyonu yaparken yanında koskoca Hakan Balta vardı en azından topa müdahale edebilecek bir yerdeydi. Sarı kart yeterliydi.
Kabusa dönüverdi bir anda maç.
Lincoln – Mehmet Güven değişikliği de üstüne tuz biber oldu. Merak ediyorum bundan sonra Lincoln’ün akıbeti ne olacak?
Sonra hayatında ilk defa stoper oynayan Kewell. Ona boşuna Oz Büyücüsü demediğimizi kanıtlarcasına aslanlar gibi mücadele etti. Kale harici nereye koyarsan koy adam oynar. Gerçi bu kalede Hayrettin’de oynadı ya. Neyse…
Hala sahada gezinen Shabani. 75’e kadar gezdi. Çıkmazdan evvel de çalım atıp kaleciyi geçip boş ağlara topu yollayacağına 2 metre auta dikti. Eh Shabani bu son kredindi sanırım hatta umarım.
Sonra bir mucize oldu. 82’de Arda’nın yerinde Hasan Şaş’ı gördük. Şahsım adına heyecan vericiydi. Bir an Bülent Korkmaz’ın da oyuna girebileceği ihtimalini düşünmedi değilim. Lakin değişiklik hakkı tükenmişti Galatasaray’ın.
Hasan futbolu unutmuş olmalı bu nasıl bir çılgınlık derken 3 tane cengaveri karşısına alıp bir de kendisine çalım atmaya çalıştığını görünce bir oh çektim.. Hasan futbolu unutmamış. Hele 90’da Ümit’i öyle bir pozisyona soktu ki. Gol diye bağıran ses tellerim hala gırtlağımı yakıyor.
Öyle veya böyle gurbetçilerimizin boyunlarının bükülmemesi, onca eksiğe rağmen Ali Sami Yen’e güzel bir skor ve avantajla dönüyor olmamız gecenin en sevindirici tablosu oldu. Yine tebrikler Galatasaray.

1 yorum: